Afbeelding groenblauwe bubbles.jpg

waar beweging nodig is

bied ik verandervermogen

- ingrid aarsman

verandermanagement

verander 

management

cases

Mijn toegevoegde waarde ligt in het hart van de financiële sector. De plek van digitale transformatie waar nu door de vele reorganisaties, een steeds zwaardere deken van wet- en regelgeving en de grote aandacht voor procesgericht werken, mensen steeds vaker vast komen te zitten. En dat terwijl er waarde geleverd moet worden om een toekomstproof organisatie te worden.

ik benoem messcherp welke verandering er nodig is
Om waarde te leveren hebben medewerkers werk te doen dat exact bij hen past, op een plek die bij hen past. Ik laat medewerkers tot uitdrukking komen. In mijn rol ga ik direct met hen in gesprek met over hoe zij de huidige situatie ervaren. Met mijn verfijnde sensitiviteit en door mijn ervaring als certified Quaner, doorzie ik razendsnel wat er in essentie speelt. Vanuit rust en betrokkenheid benoem ik messcherp welke verandering er nodig is. Voor de individuele medewerkers en de afdeling.

verandervermogen
Door mijn duidelijkheid en het commitment om medewerkers te faciliteren, krijg ik snel vertrouwen. Zij laten zichzelf zien, ervaren perspectief en komen in beweging. Vol vertrouwen vormen zij het verandervermogen en geven zij invulling aan de uitdagingen waar de organisatie en de sector voor staan.

Afbeelding groenblauwe lucht aangepast.j

ALFAM

met plezier blijven werken

De afdeling Development Center (50fte, waarvan 14fte vast) was in korte tijd enorm gegroeid (met name in tijdelijke functies), had een groot aantal veranderingen ondergaan én zag een groot aantal veranderingen op haar afkomen. Zoals de bijna gehele wisseling van het directieteam en de insourcing van de consumptief krediet- portefeuille van moederbedrijf ABN AMRO. Er was veel onrust en een hoog langdurig ziekteverzuim.

Ik heb ruimte gecreëerd om in gesprek te zijn over de verandering en specifiek de menselijke kant Perspectief gecreëerd om weer met plezier te werken. Een bijdrage geleverd om de juiste mensen op de juiste plekken te hebben (met name functies vast ingevuld).

En heb ontwikkelstappen in de performance- en feedbackcultuur gezet: de HR-cyclus verrijkt met de businessperformancecyclus.

​Mijn inzet bracht rust en vertrouwen in de toekomst, vertrouwen in eigen veranderkracht en bewustwording van medewerkers en teams hoe zij van waarde zijn.

Afbeelding groenblauwe lucht aangepast.j

bol.com

de beste plek om aandeel in te nemen

De afdeling Financial Operations (25 medewerkers) bestaat uit de teams Checkout & Payment Processing, Financial Processing, Matching & Collection en Fraud & Riskmanagement. De businessanalisten, data-analist, functioneel beheerders en operationeel medewerkers werken in zelfsturende teams. FO heeft ervoor gekozen om de managementfunctie te laten vervallen.

Een People Development Manager is aan het team toegevoegd met als opdracht: het ontwikkelen van de nieuwe functie (ambitie ontwikkelen, verantwoordelijkheden benoemen, draagvlak creëren). En het invulling geven aan de versterking van het ondernemerschap en persoonlijk leiderschap van medewerkers.

In samenwerking met medewerkers ontwikkelen van een communicatief concept (‘de beste plek om aandeel in te nemen’) als paraplu voor alle ontwikkelactiviteiten. Het bewustmaken van medewerkers hoe zij van toegevoegde waarde zijn. Versterken van het bewustzijn hoe je jezelf en anderen kunt ontwikkelen (aandeel nemen in je eigen en elkaars succes) o.a. in versterken feedbackcultuur. De synergie van activiteiten voor persoonlijke ontwikkeling en de bijdrage aan het succes van de organisatie vormgeven in een jaarcyclus.

Medewerkers die zich meer bewust zijn van hun eigen kracht en hun toegevoegde waard. Een dynamische ontwikkelingscyclus met draagvlak. Medewerkers die zichzelf waarderen (i.p.v. dat een manager hen beoordeelt). Medewerkers die hun eigen dynamische Ondernemersplan schrijven en presenteren (i.p.v. een persoonlijk ontwikkelplan hebben). En een sterke basis voor de vaste invulling van de functie begin 2018.

Rabobank

het SCF Onderneemt

Door virtualisering en automatisering staat de afdeling voor belangrijke veranderingen. Het SCF Onderneemt nodigde 600 Rabobank-medewerkers (managers, teamleiders en medewerkers) uit om inzicht te krijgen in hun eigen kracht, te bepalen wat zij op basis van die kracht toe willen voegen aan het succes van de organisatie én om zelf de verantwoordelijkheid te nemen om deze bijdrage te realiseren.

'Be careful what you wish for'; het resultaat van het bottom up cultuurveranderingsproces was ver boven verwachting. De beweging was volledig gebaseerd op het creëren en benutten van verlangen. Dit leidde tot een olievlek aan initiatieven, vanuit de deelnemende medewerkers en andere teams. Waar we ingezet hadden op de groep van 40 eerstelijns leidinggevenden, stond een groep van 100 (administratieve) medewerkers op om een 'Proefonderneming te starten. Zij gingen voor hun idee gingen staan (pitchen) en experimenteerden in het dagelijkse werk hoever ze de grenzen voor hun ambitie konden verleggen.

bezoek- en postadres

Huis ter Maarsch

Ter Maars 3

9591 TH ONSTWEDDE

bezoekadres

Gebouw De Spieghel

Ramstraat 31 - 33

3581 HD UTRECHT

00 31 6 51 18 14 83

ingrid aarsman